3

Δήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη για της ευρωεκλογές

«Η ανατροπή της λιτότητας και η Ευρώπη των λαών περνούν από τις εκλογές της 25ης Μαΐου. Ψήφος ζωής, ψήφος ελπίδας στο ΣΥΡΙΖΑ».

 

Η Κυριακή της 25ης Μαΐου αποτελεί ένα μοναδικό ιστορικό ορόσημο για τους λαούς ολόκληρης της Ευρώπης. Με την ψήφο τους, οι ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να διώξουν μια για πάντα το φάντασμα της λιτότητας και να χαράξουν την πορεία μιας νέας Ευρώπης, αυτή της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της αδελφότητας. Οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, της ολιγαρχίας του πλούτου και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου επιχειρούν με κάθε τρόπο να σπείρουν το φόβο και τον δισταγμό για να γλιτώσουν την συντριβή τους.

Δεν λυγίζουμε στα διλλήματα τους, δεν φοβόμαστε με τις απειλές τους. Ψηφίζουμε για να κάνουμε την Ευρώπη, μια πραγματική οικογένεια χωρίς σύνορα, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς οικονομική καταπίεση. Το όραμα μιας προοδευτικής και αλληλέγγυας Ευρώπης δεν είναι ουτοπία, αποτελεί υποχρέωση και καθήκον όλων μας.

Ιδιαίτερα εμείς οι πολίτες της Ελλάδας οφείλουμε να στείλουμε ένα διπλό μήνυμα. Αυτή την Κυριακή τελειώνουμε με την δημοσιονομική καταπίεση, σπάμε τα δεσμά που μας έχουν επιβάλλει πιστωτές και δανειστές και χαράζουμε τον δρόμο για μία νέα αριστερή Ελλάδα, πρωτοπόρο ολόκληρης της Ευρώπης. Εμείς οι Έλληνες δείχνουμε το δρόμο, πρώτη φορά αριστερά.  Ψήφος ζωής, ψήφος ελπίδας στο ΣΥΡΙΖΑ.