Δήλωση της Παναγιώτας Δριτσέλη για τα νέα μέτρα και τις απολύσεις της κυβέρνησης του δικομματισμού.

Με την κυβέρνηση να τηρεί ντροπιαστική σιγή σε σχέση με τις απολύσεις που έχει εδώ και πολύ καιρό προαποφασίσει και με τους δανειστές να «συμφωνούν» για την εκταμίευση της δόσης σε δόσεις (!), η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά από μία πολύ σημαντική επιλογή. Ή να αποδεχτεί τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, το «μαύρο» στις οθόνες, τους «ξαφνικούς θανάτους» εργαζομένων, τα «χαράτσια» και την καταστολή ή να ξεσηκωθεί και με όπλο την δημοκρατία, να τους ανατρέψει.

Το επικοινωνιακό «γαϊτανάκι» με την τρόικα να μην είναι «ευχαριστημένη» με τα μέτρα που η ίδια κάθε τόσο επιβάλλει και με τις κυβερνήσεις που «ζητιανεύουν» κάποια δόση από τους τεχνοκράτες του eurogroupπλέον δεν πείθει κανέναν. Η κακόγουστη αυτή παράσταση στοχεύει στην κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος και στην επιβολή αντιδραστικών μέτρων εργασιακού μεσαίωνα. Οι πολίτες δεν πρέπει να στραφούν ο ένας ενάντια στον άλλο. Χθες ήταν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι στην «Κατσέλης», σήμερα είναι οι εργαζόμενοι στους δήμους, οι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες, οι δημοτικοί αστυνομικοί. Αύριο, αν όλοι μαζί δεν τους αντικρούσουμε, θα είναι κι άλλοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Το αντιδραστικό δικομματικό σύστημα θα βρει της Αριστερά απέναντι του. Δεν θα περάσουν…