2014-09-15 11.38.11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Να στηριχθεί με όλα τα μέσα η λειτουργία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ στα Τρίκαλα»

 Επίσκεψη στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Θεσσαλίας πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τη βουλευτή Παναγιώτα Δριτσέλη και το μέλος της Ν.Ε. Απόστολο Συγκούνα. Το κλιμάκιο συνομίλησε με την Πρόεδρο και τους διδάσκοντες του Τμήματος, για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ, εν όψει της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Το ακαδημαϊκό προσωπικό του ΤΕΙ Τρικάλων αναφέρθηκε στις προσδοκίες και στα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με τη λειτουργία του Τμήματος, ενώ έγινε αναλυτική συζήτηση και για τα γενικότερα οικονομικά και εργασιακά δεδομένα.

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ θα δεχτεί φέτος 80 επιτυχόντες, ενώ το συνολικό φοιτητικό δυναμικό του ανέρχεται στους 700 σπουδαστές. Οι σπουδές που παρέχονται από το Τμήμα οδηγούν τους περισσότερους αποφοίτους σε ουσιαστικές προοπτικές απασχόλησης σε δυναμικούς κλάδους, όπως αυτός της αναστήλωσης μνημείων. Την ίδια στιγμή, οι σύγχρονες εργαστηριακές υποδομές και τα πρότυπα εργαστήρια του Τμήματος παρέχουν στους φοιτητές σημαντικές ερευνητικές δυνατότητες.

Εντούτοις, η πολιτική δημοσιονομικών περικοπών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα και στο ΤΕΙ Τρικάλων. Εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, τα κενά σε διδακτικό προσωπικό δεν αναπληρώνονται από τακτικούς διδάσκοντες ενώ, ακόμα και οι προσλήψεις εκτάκτων διδασκόντων καθίστανται πρακτικά ανέφικτες, καθώς έχουν διαγραφεί τα σχετικά κονδύλια από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας. Οι διδάσκοντες του ΤΕΙ Τρικάλων απαντούν στα προβλήματα αυτά με επιπλέον εθελοντική διδασκαλία και με προσωπική αμισθί εργασία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να στηρίζει τη λειτουργία του ΤΕΙ στα Τρίκαλα, γιατί πιστεύει ότι αποτελεί βασικό πυλώνα περιφερειακής ανάπτυξης και οικονομικής ανασυγκρότησης για ολόκληρη τη περιοχή. Τα περιφερειακά Ιδρύματα συμβάλλουν στη πρόοδο της χώρας, προσφέροντας σπουδές ποιότητας σε χιλιάδες νέα παιδιά.  Η ερημοποίηση τους, μέσω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης είναι πράξη οπισθοδρόμησης και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί.