ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι απολύσεις και τα λουκέτα είναι οι προτεραιότητες του κ. Γεωργιάδη και όχι τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στην περιφέρεια…

 

Ακύρωσε ο Υπουργός Υγείας την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της Παναγιώτας Δριτσέλη, σε σχέση με τα προβλήματα των δομών δημόσιας υγείας της περιοχής των Τρικάλων, με το αιτιολογικό της έλευσης του κλιμακίου της τρόικα στο Υπουργείο. Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μόλις χθες δήλωνε ότι δεν θα διστάσει να κλείσει νοσοκομεία και να απολύσει, όσο προσωπικό από τον τομέα της υγείας του ζητήσουν οι δανειστές, προφανώς και δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στην ελληνική περιφέρεια, την οποία άλλωστε και θεωρεί βάρος, από το οποίο προσπαθεί να απαλλαγεί.

Σε κάθε περίπτωση, η επίκαιρη ερώτηση θα συνεχίσει να κατατίθεται, μέχρι να παρουσιαστεί ο Υπουργός στην Βουλή και να αιτιολογήσει στους πολίτες των Τρικάλων γιατί το Νοσοκομείο, οι δομές του ΕΟΠΠΥ, τα κέντρα υγείας και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας της περιοχής υποχρηματοδοτούνται και υποστελεχώνονται.