Στην εκπομπή «Εδώ Καλαμπάκα» του ραδιοφώνου Σταγών 87,6 με στους Βαγγέλη Γκιάτα και Γιώργο Παρθένη συμμετείχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, σχολιάζοντας τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και αναλύοντας τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές της παρεμβάσεις σε σχέση με τα θέματα που απασχολούν την περιοχή.

Σε ότι αφορά τα τρέχοντα ζητήματα η κ. Δριτσέλη αναφέρθηκε στα γεωπολιτικά θέματα που αφορούν τη χώρα, ιδιαίτερα μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποτελεί πόλο ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σε σχέση με την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα, η Παναγιώτα Δριτσέλη επισήμανε αφενός, ότι, η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και αφετέρου, ότι, η Ελλάδα είναι ένα Κράτος δικαίου, το οποίο εφαρμόζει απαρέγκλιτα τα όσα προβλέπει το Ελληνικό Σύνταγμα και το Διεθνές ανθρωπιστικό Δίκαιο.

Η κυρία Δριτσέλη αναφέρθηκε επίσης στην επικαιρότητα του κοινοβουλευτικού έργου και ιδιαίτερα στο νομοσχέδιο για την απλή αναλογική, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Τόνισε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί αξιακή δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και με το σχετικό νομοσχέδιο εδραιώνεται η πραγματική ισότητα της ψήφου. Στηλίτευσε στο πλαίσιο αυτό την στάση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ορισμένων μικρότερων κομμάτων, τα οποία αρνούνται να ακολουθήσουν την εξέλιξη της κοινωνίας και εμμένουν σε ανεδαφικούς μικροπολιτικούς υπολογισμούς.

Σε ότι αφορά τα θέματα που αφορούν την τοπική οικονομία και κοινωνία η κ. Δριτσέλη στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόσφατη ευρεία σύσκεψη εργασίας με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το εργοστάσιο ξυλείας. Η κ. Δριτσέλη μετέφερε την δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού για την χρηματοδότηση του εργοστασίου μέσω του Πράσινου Ταμείου και ταυτόχρονα εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε ο κ. Τσιρώνης για την προοπτική αναβάθμισης του εργοστασίου μέσω της κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, με την ταυτόχρονη αξιοποίηση του πλαισίου για την κοινωνική οικονομία.

“Το εργοστάσιο πρέπει να αποτελέσει ξανά πνεύμονα για την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται να αναζητήσουμε άλλες φόρμουλες λειτουργίας του, προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα και τις σύγχρονες συνθήκες, με σεβασμό στην αειφορία και την βιώσιμη ανάπτυξη”, είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής.