φωτογραφία-12

2014-07-14 21.14.41

2014-07-14 21.11.38

2014-07-14 20.38.53

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στις παραγωγικές δυνατότητες του αγροτικού κόσμου των Τρικάλων ενώ στηρίζει με όλα τα μέσα την υγιή συνεταιριστική προσπάθεια.

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσίαση του προγράμματος ανασυγκρότησης της αγροτικής οικονομίας, η οποία διοργανώθηκε από το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων και την Ο.Μ. Καλαμπάκας, με την συμμετοχή των βουλευτών Βαγγέλη Αποστόλου και Παναγιώτας Δριτσέλη.

Το κλιμάκιο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισκέφτηκε το συνεταιριστικό εργοστάσιο γάλακτος «Τρίκκη», για να ενημερωθεί για τα τρέχοντα προβλήματα μετά από τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι βουλευτές και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και γνώρισαν από κοντά τις παραγωγικές δυνατότητες του εργοστασίου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τέθηκαν σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με το μέλλον της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ενώ  όλοι εξέφρασαν την  αγωνία τους για το μέλλον των εργαζομένων αλλά και των εκατοντάδων τρικαλινών κτηνοτρόφων που συμμετέχουν στον συνεταιρισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει απόλυτα την συνεταιριστική προσπάθεια της «Τρίκκη» σε υγιή και σταθερή όμως βάση, με έμφαση στην διαχειριστική διαφάνεια και στην προστασία του ονόματος και της ιστορίας της.

Μετά από την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο συνεταιριστικό εργοστάσιο, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε συνέντευξη τύπου, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του για το μέλλον της συνεταιριστικής οργάνωσης της κτηνοτροφικής παραγωγής. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσώπους συλλόγων κτηνοτρόφων της περιοχής. Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται κυριολεκτικά σε αδιέξοδο από την διαρκή συρρίκνωση του εισοδήματος τους, την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για την κτηνοτροφία αλλά και τα χρόνια προβλήματα που σχετίζονται με την διαχείριση των βοσκοτόπων.

Τελευταίο σταθμό της περιοδείας αποτέλεσε η Βασιλική Τρικάλων, όπου ο υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό τομέα, βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας. Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε και το αντικείμενο της συζήτησης που ακολούθησε, στο πλαίσιο της οποίας δεκάδες παραγωγοί και πολίτες διατύπωσαν τα ερωτήματα και τις ανησυχίες τους σε σχέση με το μέλλον του αγροτικού κόσμου.

Οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον αγροτικό κόσμο και τα προβλήματά του, ενώ ο βασικός στόχος δεν είναι άλλος από την συνδιαμόρφωση μιας πολιτικής πρότασης ικανής να ξαναδώσει ζωή στην αγροτική οικονομία που μαραζώνει και να θέσει ένα τέρμα στην εγκατάλειψη της τρικαλινής υπαίθρου.