Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Τρικάλων. Να καλυφθούν άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά και να διασφαλιστεί η σίτιση των σπουδαστών.

 

Συνάντηση με την βουλευτή Παναγιώτα Δριτσέλη και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων πραγματοποίησαν καθηγητές και σπουδαστές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Τρικάλων. Η ακαδημαϊκή κοινότητα είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τα τεράστια κενά σε διδακτικό προσωπικό και την παντελή απουσία φοιτητικής μέριμνας προς τους σπουδαστές του Τμήματος. Το χειμερινό εξάμηνο κινδυνεύει να χαθεί εάν δεν καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ από το καλοκαίρι το ΤΕΙ δεν διαθέτει και σίτιση, εξαιτίας των δημοσιονομικών περικοπών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τα προβλήματα του ΤΕΙ παραμένουν άλυτα, παρά τις κατά καιρούς θριαμβολογίες περί αναβάθμισης του με το σχέδιο «Αθηνά». Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ακολουθεί εδώ και ενάμιση χρόνο μια πολιτική διαρκούς υποβάθμισης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της περιφέρειας, ενώ στόχος της ίδιας της τρόικας είναι η ραγδαία συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενστερνίζεται απόλυτα τον προβληματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΤΕΙ Τρικάλων και θα συνεχίσει να πιέζει με όλα τα μέσα στην κατεύθυνση της στήριξης του Ιδρύματος. Η επαναχάραξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας και η ενίσχυση των περιφερειακών Τμημάτων με αναπτυξιακή δυναμική, αποτελούν βασικές προτεραιότητες της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της Αριστεράς.