0012

 

Δελτίο Τύπου

 

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα της Χαλκιδικής

 

Σε μεγάλη εκδήλωση στην Ιερισσό Χαλκιδικής ενάντια στην καταστολή και στα χρυσορυχεία παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτα Δριτσέλη. Οι βουλευτές συνομίλησαν με τους κατοίκους, άκουσαν τα δίκαια αιτήματά τους και δήλωσαν συμπαραστάτες στον αγώνα τους. Οι κάτοικοι από την πλευρά τους μοιράστηκαν με τους βουλευτές τις προχτεσινές εμπειρίες τους από την εισβολή των ΜΑΤ στο χωριό και τα συνεχή κρούσματα καταπάτησης των συνταγματικών κι ανθρώπινων δικαιωμάτων τους.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Όφειλα να είμαι εδώ. Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας εκφράσω τη γνήσια αλληλεγγύη και την ειλικρινή συμπαράστασή μου στον ειρηνικό αγώνα ζωής που δίνετε, άνθρωποι όλων των ηλικιών, γυναίκες, άντρες και παιδιά, που στα πρόσωπά σας βλέπω την αγωνία όλων μας για το μέλλον, αλλά και την ανυποχώρητη απόφαση να νικήσει το δίκιο και το δίκαιο, που είναι με το μέρος σας. Ο αγώνας σας αποτελεί παράδειγμα για όλους μας κι η δική σας αταλάντευτη και ειρηνική διεκδίκηση λειτουργεί εμψυχωτικά σε όσους αγωνιζόμαστε σε κάθε επίπεδο κι από κάθε μετερίζι για να μην αλωθούν οι ζωές, η δημοκρατία μας και το μέλλον των παιδιών και τον επόμενων γενεών από εκείνους που, αφού πρώτα έφαγαν με χρυσά κουτάλια, τώρα ξεπουλούν το βιος του λαού μας και την περιουσία της πατρίδας μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε στη Βουλή αγώνα για να φωτισθεί κάθε πτυχή του εγκλήματος που έχει συντελεσθεί στην υπόθεση αυτή και δεν είναι έγκλημα μόνο περιβαλλοντικό, αλλά και οικονομικό, μέρος του ευρύτερου εγκλήματος και ξεπουλήματος της χώρας, της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής».

Η Παναγιώτα Δριτσέλη από την πλευρά της τόνισε: «Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας. Είναι πραγματικά πρωτόγνωρη η αίσθηση ζεστασιάς, αλληλεγγύης και αγωνιστικότητας εδώ. Ξέρουμε ότι δοκιμάζεστε και ειδικά τις δυο τελευταίες εβδομάδες βιώνετε δύσκολες καταστάσεις. Οι τακτικές καταστολής του αγώνα σας που εφαρμόζει το κράτος είναι απαράδεκτες. Η πραγματική στόχευσή τους είναι η κάμψη του αγωνιστικού σας φρονήματος, η φίμωση της φωνής σας και η κατατρομοκράτησή σας. Το γεγονός ότι ανήλικα παιδιά μπαίνουν στο στόχαστρο των κρανοφόρων της ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύει πόσο αδίστακτοι είναι οι πολιτικοί υπάλληλοι των εργολάβων. Υπερασπίζονται τα κέρδη μιας εταιρείας «με κάθε κόστος»: πνίγουν τα παιδιά στα δακρυγόνα, τα στέλνουν στο νοσοκομείο, τα καλούν παρατύπως στα αστυνομικά τμήματα. Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής έχουν γίνει τα πειραματόζωα για τη νέου τύπου καταστολή. Μπορεί η Χαλκιδική να γίνει όμως το εργαστήρι για την ανατροπή και τη νίκη των κινημάτων. Στηρίζουμε και θαυμάζουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι τη δικαίωσή τους».

Το Γραφείο Τύπου