Συνέντευξη Παναγιώτας Δριτσέλη στο διαδικτυακό ραδιόφωνο «this is radio», στην εκπομπή «πρόσωπα» με τους Μπάμπη Καρπούζο και Βαγγέλη Αυγουλά.

Συνέντευξη στο διαδικτυακό ραδιόφωνο This is radio παραχώρησε η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη. Η βουλευτής αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας, τόνισε την ανάγκη αλλαγής πολιτικής πλεύσης της χώρας, ενώ εστίασε ιδιαίτερα στα προβλήματα της ελληνικής εκπαίδευσης, στις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, στους πλειστηριασμούς, στην Χρυσή Αυγή, καθώς και στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

– Για τα προβλήματα στην παιδεία, η βουλευτής ανέφερε την ανάγκη για ανοιχτά πανεπιστήμια με όλο τους το προσωπικό, χωρίς διαθεσιμότητες. Σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο η δημόσια παιδεία να χρηματοδοτείται με 2,5% του ΑΕΠ, ενώ στάθηκε και στα προβλήματα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι βλέπουν τις συνθήκες εργασίας τους να υποβαθμίζονται συνεχώς.

–  Για την φορολόγηση των ακινήτων και τους πλειστηριασμούς υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να απαλλαγεί ο τόπος από την δικομματική συγκυβέρνηση, η οποία δεν έχει καμία πραγματική διάθεση για προστασία των πολιτών. Ο νέος φόρος ακινήτων, όπως σχεδιάζεται θα είναι χειρότερος από τον προηγούμενο, ενώ η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υπακούσει στις εντολές της τρόικα για άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

– Σε ότι αφορά τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η Παναγιώτα Δριτσέλη υπογράμμισε ότι το ναζιστικό φαινόμενο εκτρέφεται από τις πολιτικές λιτότητας, ενώ τόνισε ότι η κοινωνία δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις διάφορες κορώνες λαϊκισμού, ενώ χρειάζεται δημοκρατική επαγρύπνηση από όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

– Σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές, την πιθανότητα ανάληψης της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως στόχο την Αριστερή Διακυβέρνηση της χώρας, η κοινωνία το ζητά και συνάμα ο πήχης των απαιτήσεων των πολιτών είναι πάρα πολύ υψηλός. Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως απόλυτο στόχο την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών. Σε ότι αφορά ενδεχόμενες συνεργασίες, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την σύνθεση με τις αριστερές και κεντροαριστερές δυνάμεις, οι οποίες δεν έχουν συμμετάσχει στην καταστροφή της χώρας, καθώς και με πρόσωπα που δεν έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα και φαινόμενα διαφθοράς. Υπογράμμισε τέλος ότι η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την χώρα ενώ σημαίνει ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκουν σημαντικούς συμμάχους στην Ευρώπη.