Δελτίο Τύπου « Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στην Πύλη Τρικάλων – ΣΥΡΙΖΑ Παντού, Οργάνωση – Αλληλεγγύη»

 

Ανοιχτή συνέλευση πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στην Πύλη Τρικάλων την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, καλώντας την κοινωνία να καταθέσει τις απόψεις της για τις πολιτικές εξελίξεις και για την διαδικασία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα. Την συζήτηση συντόνισε ο Θανάσης Παππάς, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ενώ τοποθετήθηκαν, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Παναγιώτα Δριτσέλη, ο Άγγελος Μανταδάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, και ο Δημήτρης Καπέλλας, μέλος του κεντρικού οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνος Θεσσαλίας. Η δυναμική παρουσία των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αποτέλεσε το εφαλτήριο για έναν γόνιμο διάλογο σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις και το μέλλον του ενιαίου φορέα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Παναγιώτα Δριτσέλη δήλωσε ότι «μόνο η λαϊκή αντίσταση, η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη αποτελούν τον δρόμο για να μην παραδοθούμε αμαχητί στην εξαθλίωση, στην ανέχεια και στο αδιέξοδο και αγωνιζόμαστε για να αποτελέσουμε ανάχωμα στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που θέλουν να επιβάλλουν κυβέρνηση και δανειστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα ακυρώσει την προσπάθεια εξαθλίωσης και αποδόμησης του κοινωνικού ιστού της χώρας και μέσα από την Βουλή, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο».

Ο Άγγελος Μανταδάκης από την πλευρά του δήλωσε τα εξής : «Δεν επιδιώκουμε να φτιάξουμε ένα κόμμα εξουσιαστικό στο οποίο δεν θα μπορεί η κοινωνία να παρεμβαίνει, ένα κόμμα κλειστό στον διάλογο. Θέλουμε ένα φορέα πλουραλιστικό, δημοκρατικό, ο οποίος θα εκπληρώνει τον κοινωνικό και πολιτικό του ρόλο και όχι ένα κόμμα ‘διαμεσολαβητή» ανάμεσα σε κοινωνία και εξουσία», ενώ ο Δημήτρης Καππέλας υπογράμμισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ είναι «η δημιουργία δυνατών τοπικών οργανώσεων, σε πρώτη φάση στους καλλικρατικούς δήμους και στην συνέχεια όπου χρειαστεί. Θέλουμε οργανώσεις ανοιχτές προς την κοινωνία, οι οποίες θα ενσωματώνουν τις τοπικές κοινωνικές ανάγκες και προτεραιότητες. Επιδιώκουμε όλη αυτή η διαδικασία να είναι στενά συνδεδεμένη με τα κοινωνικά και πολιτικά καθήκοντα της περιόδου και να συμβάλλει στην γιγάντωση των αντιστάσεων απέναντι στην κυβερνητική πολιτική αλλά και στην δημιουργία αλληλέγγυων και κοινωνικών δικτύων και δράσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση, αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που σαρώνει την χώρα». Τέλος, ο συντονιστής της συζήτησης Θανάσης Παππάς δήλωσε : «Θέτουμε σαν προτεραιότητά μας την αντίσταση και την ανατροπή. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έχει ιδιαίτερη σημασία η σημερινή διαδικασία, στην οποία τον πρώτο λόγο έχει η κοινωνία».

Η ανοιχτή συνέλευση αποφάσισε την συγκρότηση τοπικής γραμματείας, για την στήριξη της προσπάθειας συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ως ενιαίο πολιτικό φορέα.