ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Εξωτερικών
ΘΕΜΑ: «Φυλάκιση του Μερέρα Γκουντίνα από την Αιθιοπική κυβέρνηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αιθιοπία»
Η Ομοσπονδιακή Λαϊκή Δημοκρατία της Αιθιοπίας κυβερνάται συνεχώς από το 1991 από το Επαναστατικό Δημοκρατικό Μέτωπο του Αιθιοπικού Λαού, όταν και ανέτρεψε την εξουσία του στρατοκρατικού καθεστώτος του Μεγκίστου Χάιλε Μάριαμ (1974-1991). Παρά τις εξαγγελίες περί εκδημοκρατισμού, η Αιθιοπία βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο διεθνών οργανώσεων οι οποίες καταδικάζουν τις πρακτικές του καθεστώτος και ιδιαίτερα τις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
(https://www.amnesty.org/en/latest/news/2016/11/ethiopia-after-a-year-of-protests-time-to-address-grave-human-rights-concerns/ )
Το 2016 σημαδεύτηκε από τις μαζικές κινητοποιήσεις της εθνικής ομάδας των Ορόμο -πολυπληθέστερης στην ομόσπονδη Αιθιοπία- κατά των σχεδίων επέκτασης του …

Πηγή: <a href="Ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δημαρά για την φυλάκιση του Μερέρα Γκουντίνα από την Αιθιοπική κυβέρνηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αιθιοπία” target=”_blank”> ΣΥΡΙΖΑ