ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

“Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα του προγράμματος δάσωσης αγροτικών γαιών”.

 

Συνάντηση εργασίας με τους Δασάρχες Τρικάλων και Καλαμπάκας, Κουλουκούρα Χρήστο και Πίσσια Χρήστο, πραγματοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη στο Δασαρχείο Καλαμπάκας, με αντικείμενο τα τρέχοντα προβλήματα και τις προοπτικές του Νομού Τρικάλων, σε σχέση με την διαχείριση του δασικού του αποθέματος. Η βουλευτής ενημερώθηκε, καταρχήν, για τις εκκρεμότητες που εμποδίζουν την εξόφληση των δικαιούχων του προγράμματος δάσωσης αγροτικών γαιών. Όπως υπογράμμισε η Παναγιώτα Δριτσέλη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι ενήμερος για τα γραφειοκρατικά εμπόδια που καθυστερούν τις πληρωμές και θα επικαιροποιηθεί η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μαζί του την επόμενη εβδομάδα. Στόχος όλων είναι να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα, με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα με μεγάλη περιβαλλοντική ανταποδοτικότητα και θα πρέπει να στηριχθούν άμεσα όσοι συμμετείχαν σε αυτό. 

Επίσης, συζητήθηκαν κρίσιμα αναπτυξιακά ζητήματα, όπως η αναβάθμιση του Κρατικού Εργοστασίου Ξυλείας, για το οποίο επαναβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση να αναβαθμιστεί. Σημαντικό ορόσημο σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί το πόρισμα της επιτροπής που έχει οριστεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της οποίας οι τελικές προτάσεις αναμένεται να κατατεθούν το επόμενο διάστημα. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της κατάρτισης των δασικών χαρτών, με την διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά, εν αναμονή και της λήξης της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων, ώστε να προχωρήσει η οριστική ανάρτηση τους και η οριοθέτηση του συνόλου του δασικού αποθέματος του Νομού. 

Όπως τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το δάσος αποτελεί περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό πόρο άρρηκτα συνδεδεμένο με την περιοχή και στην κατεύθυνση αυτή η παραδοσιακή δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτό μπορεί να δώσει απαντήσεις στις αναπτυξιακές προκλήσεις του Νομού. Στο πλαίσιο αυτό, η σύνδεση της περιβαλλοντικής αειφορίας με τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της περιοχής θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία και στην δίκαιη ανάπτυξη που αποτελεί και τον κεντρικό στόχο.