ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

“Ανάγκη άμεσης βελτίωσης των μέτρων προστασίας της υγείας των αθλητών στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα του Νομού Τρικάλων”

Ερώτηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσαν οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τον τραυματισμό αθλητή σε αγώνα του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος την προηγούμενη Κυριακή. Με την ερώτησή τους οι βουλευτές καλούν το αρμόδιο Υπουργείο να ενεργήσει στην κατεύθυνση της διασφάλισης παρουσίας ιατρού σε όλους τους αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου καθώς και σε εκείνη της βελτίωσης των αγωνιστικών υποδομών. Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές στην ερώτησή τους το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αθλητικής και κοινωνικής ζωής του Νομού Τρικάλων και στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητη η προστασία της υγείας των αθλητών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Θέμα : Ανάγκη άμεσης βελτίωσης των μέτρων προστασίας της υγείας των αθλητών στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα του Νομού Τρικάλων.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας στο Νομό Τρικάλων, στον αγώνα Α.Ο. Τζούρτζιας Ασπροπόταμου – Α.Ε. Παραληθαίων, και ο οποίος εξελίσσονταν στο γήπεδο της Ράξας Τρικάλων τραυματίστηκε σοβαρά ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου ομάδας, μετά από δυναμική αγωνιστική διεκδίκηση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο κατέφθασε σε ελάχιστο χρόνο και προσφέρθηκε η κατάλληλη ιατρική φροντίδα στον άτυχο αθλητή. Εντούτοις, και σε αυτό το παιχνίδι όπως και στα δεκάδες άλλα που διεξάγονται κάθε Κυριακή στο Νομό Τρικάλων, οι συνθήκες προστασίας της υγείας των αθλητών είναι εξαιρετικά ελλιπείς. Συγκεκριμένα, στα γήπεδα δεν είναι διασφαλισμένη η παρουσία ιατρού, ενώ και σε ότι αφορά τις αθλητικές υποδομές, σαφώς και δεν εγγυώνται τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Επειδή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αθλητικής και κοινωνικής ζωής του Νομού Τρικάλων.

Επειδή στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του Νομού συμμετέχουν πάνω από 70 ποδοσφαιρικά σωματεία και αγωνίζονται κάθε εβδομάδα εκατοντάδες αθλητές.

Ερωτάται η κ. Υπουργός :

Προτίθεται να εξετάσει τρόπους βελτίωσης της ασφάλειας των αθλητών του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο Νομό Τρικάλων;

Οι ερώτωντες βουλευτές
Δριτσέλη Παναγιώτα
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Σιμορέλης Χρήστος