ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Π. Δριτσέλη : Δεν είναι ανέφικτος στόχος η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

 

Συνέντευξη εφ’ ‘ολης της ύλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TV10 Θεσσαλίας και στον Γιάννη Πιτσογιάννη παραχώρησε η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, αναπτύσσοντας τις σκέψεις της σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών, αλλά κι ως προς τους στόχους για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Όπως υπογράμμισε η Παναγιώτα Δριτσέλη, τα αίτια του αποτελέσματος είναι πολυπαραγοντικά και αναλύονται με πολύ μεγάλη προσοχή. Σημείωσε ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις νέες αυτές συνθήκες είναι να επικοινωνήσει καλύτερα στους πολίτες το πρόγραμμά του και να δώσει νέα δυναμική στη στρατηγική και στο προοδευτικό του όραμα, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα όσα κατάφερε να επιτύχει δεν ήταν διόλου αυτονόητα, αλλά ήταν αποτέλεσμα διαρκών προσπαθειών προς όφελος των πολλών. Η Παναγιώτα Δριτσέλη επεσήμανε ακόμη, ότι η εικόνα νίκης που προσπαθεί να μεταδώσει η ΝΔ δεν επιβεβαιώνεται, ενώ σημείωσε ότι όλο της το αφήγημα οικοδομήθηκε στη δημιουργία μιας ιδιότυπης ασυλίας για τις ευθύνες που και η ίδια φέρει για την άνευ προηγουμένου κρίση που βίωσε η χώρα. 

Σε σχέση με την επόμενη ημέρα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει η νίκη στις εθνικές εκλογές, στη βάση των θέσεων και των αρχών του προγράμματός του. Ταυτόχρονα, όλοι θα πρέπει να μελετήσουν με πολύ μεγάλη προσοχή και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο παραπέμπει σε άγριες νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές θέσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, όπως τόνισε η βουλευτής, θα πρέπει να παραμείνει σε μία προοδευτική τροχιά, αντίστοιχη με τις υπόλοιπες των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, ανάχωμα στον συντηρητισμό και την ακροδεξιά που κερδίζουν έδαφος στην Ευρώπη. 

Τέλος, η Παναγιώτα Δριτσέλη τόνισε ότι και σε επίπεδο Νομού Τρικάλων, ο ΣΥΡΙΖΑ με στοχευμένες παρεμβάσεις επικεντρώθηκε στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, είτε με τη με την ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομών, είτε με τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και του αγροτικού κόσμου, είτε σε επίπεδο μείωσης της ανεργίας και βελτίωσης της εικόνας της αγοράς.