ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

“Διεξοδική συζήτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τους φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών των Τρικάλων”.

Διεξοδική συζήτηση, εφ’ όλης της ύλης, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων ανάμεσα στους βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη και τους φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ του παρατήματος Τρικάλων του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Οι φοιτητές μετέφεραν στους βουλευτές τις ανησυχίες τους σε σχέση με το μέλλον των σπουδών τους, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την προοπτική της κατάργησης του συγκεκριμένου Τμήματος και της μετεξέλιξής τους σε Τμήμα Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Σχολής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.   

Όπως τόνισαν οι βουλευτές, η νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μπορεί να οδηγήσει σε νέους ορίζοντες τους φοιτητές, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αποφοιτήσουν από ένα πανεπιστημιακό, πλέον, τμήμα και να λάβουν ένα πτυχία με οριοθετημένα επαγγελματικά δικαιώματα και διεθνή αναγνώριση. Οι φοιτητές που το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο νέο ακαδημαϊκό αντικείμενο, εκείνο του τεχνολόγου περιβάλλοντος και ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να διατηρήσουν το αρχικό αντικείμενο των σπουδών τους, να το επιλέξουν. 

Η ποιοτική αυτή αναβάθμιση θα πρέπει, όπως σημείωσαν οι βουλευτές, να εκληφθεί ως μία σημαντική ευκαιρία για τους φοιτητές, οι οποίοι θα μπορέσουν να εντρυφήσουν σε ένα ακαδημαϊκό αντικείμενο με ζήτηση στην αγορά εργασίας και με δεκάδες προοπτικές μεταπτυχιακής εξειδίκευσης αιχμής. Δεσμεύτηκαν, επίσης, να μεταφέρουν στον Υπουργό Παιδείας τις ανησυχίες τους, ώστε να διευκρινιστούν άμεσα, όλα τα σημεία εκείνα που αφορούν στην εφαρμογή του νέου πλαίσιου.