Δήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη για το πολυνομοσχέδιο της ντροπής και για την έλευση Σόιμπλε.

 

Προτού καν στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές των 153 μνημονιακών βουλευτών στο πολυνομοσχέδιο που πετάει στον δρόμο δώδεκα χιλιάδες ανθρώπους, η κυβέρνηση επιβάλλει στρατιωτικό νόμο στην Αθήνα, απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις και διακόπτοντας την κυκλοφορία για να προστατέψει το «αφεντικό» της, τον κ. Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών έρχεται να επιθεωρήσει το προτεκτοράτο του και να δώσει εύσημα στους υφισταμένους του, που κατάφεραν να σπείρουν και πάλι την δυστυχία στην χώρα.

Μόνο θυμηδία, άλλωστε, προκαλούν οι θριαμβολογίες των κυβερνητικών βουλευτών, ότι δήθεν «σήκωσαν αντάρτικο» και πίεσαν τους υπουργούς, όταν την ώρα της κρίσιμης απόφασης, λησμονούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον ελληνικό λαό και υπάκουα ψηφίζουν το σύνηθες «ναι σε όλα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ απαντά σε όλους αυτούς, ότι ο Ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος και περήφανος. Απαιτούμε την άμεση αποπληρωμή των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από την Γερμανία. Λέμε ξεκάθαρα ότι δεν αναγνωρίζουμε τις απολύσεις και καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν την επερχόμενη αριστερή διακυβέρνηση που θα καταργήσει τα μνημόνια και θα επαναθεμελιώσει την δημοκρατία στην χώρα. Αυτή η κυβέρνηση «πνέει τα λοίσθια».