Στην εκπομπή «Εδώ Καλαμπάκα» του Βαγγέλη Γκιάτα, στο Ράδιο Σταγών, τοποθετήθηκε εφ’ όλης της ύλης η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη. Στην παρέμβασή της η κ. Δριτσέλη απάντησε σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα της επικαιρότητας, ενώ είχε την ευκαιρία να επισημάνει τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε ιδιαίτερα στις εξελίξεις που αφορούν το προσφυγικό. Τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία έδωσε για ακόμη μία φορά την ιστορική της απάντηση στις εξελίξεις, δείχνοντας αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας οι οποίοι κυνηγημένοι από τον πόλεμο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Στηλίτευσε τις ξενοφοβικές φωνές, ενώ σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο άλλες χώρες τις Ευρώπης να υψώνουν συρμάτινους φράχτες. Όπως είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός, έχοντας μαζί του την δύναμη της αλληλεγγύης του ελληνικού λαού, θα δώσει μάχη στην Σύνοδο Κορυφής για να τραβήξει την Ευρώπη μακριά από την ξενοφοβία.

Σε σχέση με τα ζητήματα της οικονομικής διαπραγμάτευσης, η ελληνική κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ένα συγκροτημένο σχέδιο, το οποίο ανακουφίζει τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα και αυτός είναι ο λόγος που ορισμένοι παραπληροφορούν συστηματικά την κοινή γνώμη. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η βουλευτής, όλες οι τερατολογίες σε σχέση με το ασφαλιστικό και το φορολογικό διακινούνται από συγκεκριμένους κύκλους, οι οποίοι δεν θέλουν να συμμετάσχει στα βάρη της κρίσης ο μεγάλος πλούτος.

Ως προς τα τοπικά θέματα, η Παναγιώτα Δριτσέλη επεσήμανε ότι ο προγραμματισμός για την γέφυρα της Διάβας προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς. Οι απαραίτητες μελέτες και διαγωνιστικές διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατό, κατανοώντας απολύτως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Διάβας και των γύρω χωριών, από την κατάρρευση της γεφυρας. Σε σχέση με την κεραία της κινητής τηλεφωνίας που απασχολεί την τοπική κοινωνία της Καλαμπάκας, η Παναγιώτα Δριτσέλη   σημείωσε ότι θα πρέπει να να ανασταλεί η εγκατάσταση μέχρι την οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, ενώ ήδη έχει τεθεί το θέμα και στον αρμόδιο Υπουργό, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με τις σχετικές απαντήσεις και έγγραφα να αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Η Παναγιώτα Δριτσέλη, τέλος, αναφέρθηκε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και στην στάση της απέναντι στα προβλήματα της χώρας. Στηλίτευσε την απουσία προτάσεων αλλά και απαντήσεων σε σχέση με την εμπλοκή της Νέας Δημοκρατίας σε κρίσιμες υποθέσεις, όπως είναι αυτή της ενδεχόμενης έμμισθης σχέσης ανάμεσα στο εν λόγω κόμμα και σε ορισμένους από τους κατηγορούμενους για τις υποθέσεις των δημοσιογραφικών εκβιασμών. Αντίστοιχα, θα πρέπει να απαντηθούν τα θέματα της κωλυσιεργίας με την λίστα Μπόργιανς, στάση που έχει καυτηριάσει επίσημα και  ο Υπουργός Οικονομικών του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ο οποίος παρέδωσε τα στοιχεία με τους καταθέτες εξωτερικού στην ελληνική Κυβέρνηση.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση, με την στήριξη του ελληνικού λαού, θα προχωρήσει μπροστά και θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τα μεγάλα ανθρωπιστικά και οικονομικά θέματα που έχει μπροστά της χώρα.