Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, Σάκης Παπαδόπουλο και Χρήστος Σιμορέλης, συνοδευόμενοι από τον Κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου, με αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με τον προγραμματισμό λειτουργίας της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά από την αναβάθμισή της, την ένταξη σε αυτή του νέου Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας και την θεσμοθέτηση της δημιουργίας του αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος σπουδών “Department of Sports and Exercise Science”. 

Όπως σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας, οι προοπτικές της νέας Σχολής είναι πολύ μεγάλες και στο πλαίσιο αυτό απαιτείται διάθεση και δημιουργικότητα από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας και της διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ώστε να ξεδιπλωθεί όλη η δυναμική της. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην ενίσχυση της με πόρους και με τεχνογνωσία, όπου απαιτείται. Επίσης, σημείωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να χρηματοδοτήσει και την αναρριχητική πίστα της νέας Σχολής. 

Όπως υπογράμμισαν οι βουλευτές, τα νέα προγράμματα σπουδών μπορούν να προωθήσουν τον ανανεωμένο ακαδημαϊκό χαρακτήρα των Τρικάλων και να προσδώσουν ευρύτερη αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό η ενεργός συμμετοχή όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας είναι σημαντική και σε αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια, με στόχο η αναβαθμισμένη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού να αποτελέσει ένα διεθνές ακαδημαϊκό σημείο αναφοράς.