ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

“Η προώθηση της ισότητας στο επίκεντρο των συζητήσεων με την Υφυπουργό Εσωτερικών”.

 

Τα Τρίκαλα επισκέφτηκε η Υφυπουργός Εσωτερικών κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών για θέματα ισότητας των φύλων. Την Υφυπουργό Εσωτερικών συνόδευσε η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη στις επισκέψεις της στον Δήμαρχο Τρικκαίων, στα στελέχη του Κέντρου συμβουλευτικής υποστήριξης ενάντια στη βία κατά των γυναικών, καθώς και με τον Συνεταιρισμό Γυναικών Ασπροκλησιάς. 

Κοινή συνισταμένη αυτών των συναντήσεων αποτέλεσε η ενημέρωση σχετικά με την νέα νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών για την προώθηση της ισότητας των φύλων, κεντρικό σημείο της οποίας αποτελεί η ενίσχυση της έννοιας της “θετικής διάκρισης”, για την προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στη κοινωνική και πολιτική ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Χρυσοβελώνη ενημέρωσε για την πρόθεση του Υπουργείου να ενισχύσει τις δομές που μάχονται για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, όπως είναι το Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης του Δήμου Τρικκαίων, αλλά και τα σχήματα γυναικείας επιχειρηματικότητας που προσθέτουν στην ανάπτυξη και κοινωνική υπεραξία με τη δράση τους, όπως ο Συνεταιρισμός Γυναικών Ασπροκλησιάς. 

Στο πλαίσιο των παραπάνω, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη σημείωσε ότι η ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί κεντρικό πολιτικό στόχο κι εκτός από τις νομοθετικές παρεμβάσεις στο πεδίο αυτό, σημαντικό έργο παράχθηκε και κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών εργασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Σε αυτή την κατεύθυνση, τόνισε η βουλευτής, θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα θεσμικής θωράκισης της αυτοδιοίκησης, αλλά και χρηματοδοτικής στήριξης της. Τέλος, μετέφερε στην Υπουργό το αίτημα των στελεχών του Κέντρου συμβουλευτικής υποστήριξης, αλλά και του συνόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης, για δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, με στόχο να αποκτήσει και η Δυτική Θεσσαλία μία τέτοια σημαντική δομή προστασίας.