ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα : Κριτήρια και διαδικασίες επιχορήγησης των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων της ΕΠΣ Τρικάλων.

 

Στα πλαίσια του επίκαιρου κοινοβουλευτικού ελέγχου της Πέμπτης 2 Απριλίου 2014, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει εγκρίνει 540.000 ευρώ για τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας, χρήματα τα οποία θα εκταμιευθούν άμεσα για να αποδοθούν στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού σημείωσε επίσης ότι «επανασυστήθηκε (…) η Επιτροπή Ελέγχου, η οποία θα ελέγχει και τα ερασιτεχνικά σωματεία και τις ομοσπονδίες για τη χρηματοδότηση που λαμβάνουν».

Σε ότι αφορά τον Νομό Τρικάλων, η ερασιτεχνική ποδοσφαιρική δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα πλούσια εντούτοις, η υποχρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού των τελευταίων ετών έχει δημιουργήσει μεγάλες δυσκολίες στα ερασιτεχνικά σωματεία και στους ποδοσφαιριστές τους. Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει επίσης και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Τρικάλων η οποία είναι υπεύθυνη για 83 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, ενώ διοργανώνει 4 πρωταθλήματα, ένα παιδικό πρωτάθλημα και ένα κύπελλο ερασιτεχνών.

 

Επειδή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρό αποτελεί σημαντικό αθλητικό, κοινωνικό και ψυχαγωγικό θεσμό για τους πολίτες του Νομού Τρικάλων.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :

  • Ποιο είναι το ποσό που αναλογεί στην ΕΠΣ Τρικάλων για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της;
  • Ποια είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων η ΕΠΣ Τρικάλων οφείλει να κατανείμει την σχετική επιχορήγηση στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία του Νομού;
  • Με ποιούς τρόπους εποπτεύει η ΓΓΑ τις εν λόγω διαδικασίες;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Δριτσέλη Παναγιώτα

Παπαδόπουλος Σάκης

Σιμορέλης Χρήστος