ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

“Δημιουργική συζήτηση με τον αγροτικό κόσμο στο Κεραμίδι.”

 

Το Κεραμίδι της Φαρκαδόνας επισκέφτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, συνοδευόμενη από τα μέλη της Ν.Ε. Τρικάλων Κώστα Παππά, Γιώργο Καπέλο και Δημήτρη Στάμο, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων με τους πολίτες και τους αγρότες του χωριού. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για τους αγρότες με επιχειρηματικά δάνεια, οι επικείμενες ρυθμίσεις για την ρύθμιση των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και η εφαρμογή των νέων θεσμικών παρεμβάσεων για την ενίσχυση του συνεταιριστικού κινήματος και για την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών στην αγροτική παραγωγή. 

Όπως τόνισε η Παναγιώτα Δριτσέλη, η δυναμική της αγροτικής οικονομίας μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο, εφόσον η Πολιτεία συνεχίσει να στηρίζει το αγροτικό κίνημα και να το εξοπλίζει με νέα “έξυπνα” εργαλεία, όπως είναι για παράδειγμα το νέο πλαίσιο για τις ενεργειακές κοινότητες, το οποίο μαζί με τις ήδη θεσπισμένες φοροελαφρύνσεις για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς μπορεί να μειώσει δραστικά το κόστος της παραγωγής. Σημαντικό στοιχείο, επίσης, όπως τόνισε η βουλευτής είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της επαρχίας. Η στήριξη των εισοδημάτων των συνταξιούχων, η βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών, η στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και η προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της βελτίωσης των υποδομών για την γεωργία, αποτελούν διαρκείς στόχους της κυβερνητικής πολιτικής. 

Η Παναγιώτα Δριτσέλη δεσμεύτηκε στο πλαίσιο αυτό να συνεχίσει τις συνεχείς επισκέψεις της σε όλα τα χωριά του Νομού Τρικάλων, ώστε να παρακολουθούνται τα προβλήματα σε πραγματικό χρόνο και να αξιολογείται η εφαρμογή των πολιτικών για την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας.