ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς και τους μαέστρους των φιλαρμονικών ορχηστρών των ΟΤΑ συναντήθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους των πρώην δημοτικών αστυνομικών και των μαέστρων των φιλαρμονικών ορχηστρών των δήμων συναντήθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης. Οι βουλευτές κατέγραψαν τα αιτήματα των φορέων και παρουσίασαν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στα θέματα που τους απασχολούν.

Σε ότι αφορά του πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε επ’ αφορμής του σχεδίου νόμου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσαν ότι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τα συναρμόδια υπουργεία για να δοθούν επιτέλους λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν από την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί επεσήμαναν ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί στο νέο νομοσχέδιο η δυνατότητα εθελοντικής επιστροφής όσων το επιθυμούν, από τους φορείς που τοποθετήθηκαν μετά την διαθεσιμότητα. Σε κάθε περίπτωση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν την χρησιμότητα της δημοτικής αστυνομίας και την σημαντικότητα του έργου που επιτελούσε για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε σχέση με τους μαέστρους των φιλαρμονικών ορχηστρών των δήμων, οι βουλευτές συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Συλλόγου Διευθυντών Αρχιμουσικών Υπαρχιμουσικών Φιλαρμονικών Ορχηστρών (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Υ.Φ.Ο. – ΟΤΑ). Οι μαέστροι επανέφεραν το πάγιο αίτημα της καλλιτεχνικής κοινότητας της χώρας για διαβάθμιση των πτυχίων των μουσικών τους σπουδών και για βαθμολογική αναβάθμισή τους. Δεν είναι κατανοητό, τόνισαν, να θεωρούνται απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ έχουν πάρα πολλά χρόνια σπουδών τα οποία όμως δεν διαβαθμίζονται. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν ότι το γνωρίζουν το θέμα, στους σχεδιασμούς τους ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό υπάρχει διαχρονικά η  βούληση για αποκατάσταση των καλλιτεχνικών σπουδών στη χώρα και στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε επικοινωνία με το ενιαίο πλέον Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξεύρεση λύσης.