Ομιλία Παναγιώτας Δριτσέλη στο σχέδιο νόμου «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια – Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης)». Ολομέλεια Βουλής, 24.2.2016

 

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, το σημερινό νομοσχέδιο δίνει πραγματικά μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία να μάθουμε και εμείς, αλλά και οι πολίτες που μας παρακολουθούν -και να οδηγηθούμε σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα- πώς προσέγγιζε τη Δημόσια Διοίκηση η προηγούμενη κυβέρνηση και πώς αντιμετωπίζουμε εμείς το δημόσιο.

Βέβαια, για εμάς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει κυρίως ιδεολογικό πρόσημο. Και αυτό νομίζω ότι έγινε φανερό και στη συζήτηση εχθές, όπου ο κ. Βορίδης μας πληροφόρησε ότι επιμένει -και φαντάζομαι ότι μίλησε εκ μέρους όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και του κόμματος του- σε μια αξιολόγηση έτσι όπως την εισήγαγε και την ψήφισε η τότε κυβέρνηση, με την πολιτική ηγεσία του τώρα Αρχηγού και τότε Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έχουμε, λοιπόν, μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να θυμηθούμε ποια ήταν η προσέγγιση της προηγούμενης ηγεσίας και ποια είναι η προσέγγιση της σημερινής.

Μάλιστα, πριν από λίγο ο κ. Αθανασίου, ομιλητής από τη Νέα Δημοκρατία, μας είπε ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν υπερψηφίζεται από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, γιατί γίνεται με όρους ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς και γίνεται με όρους ΣΥΡΙΖΑ. Και καταλαβαίνουμε ότι και η αξιοκρατία, αλλά και η διαφάνεια, σας προκαλούν ένα είδος αλλεργίας, γι’ αυτό δεν μπορείτε ούτε να επιχειρηματολογήσετε, αλλά ούτε να πείτε και στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το νομοσχέδιο.

Η προηγούμενη κυβέρνηση, λοιπόν, αντιμετώπιζε για πολλά χρόνια τον δημόσιο τομέα, τη Δημόσια Διοίκηση ως λάφυρο. Τελευταία, την αντιμετώπιζε ως δεξαμενή απολύσεων, ως εχθρό και όλα τα μέσα που την υποστήριζαν τότε, «τερατολογούσαν» για τους δημοσίους λειτουργούς, επικροτώντας τις απολύσεις των καθαριστριών, των εκπαιδευτικών, των σχολικών φυλάκων και ζητωκραυγάζοντας για τιμωρητική αξιολόγηση με το περιβόητο «υποχρεωτικό ποσοστό αρνητικής βαθμολόγησης», που όλοι θυμόμαστε, ποσοστό, για το οποίο ακόμη και τώρα συνεχίζετε να επιχαίρετε και ακόμη να υποστηρίζετε.

Η τότε κυβέρνηση είχε επιλέξει να στιγματίσει τη Δημόσια Διοίκηση και τους δημόσιους λειτουργούς, λειτουργώντας κυριολεκτικά σαν δήμιος του δημόσιου τομέα. Και αυτή η απαράδεκτη και παραπλανητική στάση τιμωρήθηκε από τους πολίτες και, φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και αποκατέστησε εκείνες τις αδικίες, που είχαν συντελεστεί και με τις καθαρίστριες και με τους καθηγητές, αλλά και με πολλούς άλλους.

Ακόμη, όμως, και όταν η δική μας Κυβέρνηση καταργούσε αυτές τις αδικίες, η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα με μένος προσπαθούσαν να μπλοκάρουν αυτές τις αλλαγές. Όλοι θυμόμαστε τη μάχη, τη λυσσαλέα, που έδωσε ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για να μην περάσουν οι επαναπροσλήψεις, υπερασπιζόμενος, όπως ήταν φυσικό άλλωστε, το έργο του ως Υπουργός.

Και είναι τουλάχιστον οξύμωρο να ακούμε ακόμη και σήμερα τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει και να λέει ότι η ανάπτυξη θα έλθει μόνο μέσα από θέσεις εργασίας και μέσα από την καταπολέμηση της ανεργίας, όταν εκείνος ήταν υπεύθυνος για τις περισσότερες απολύσεις των τελευταίων ετών από το δημόσιο τομέα.

Σε συνέχεια, λοιπόν, της αποκατάστασης και της στήριξης του έργου της Δημόσιας Διοίκησης, η Κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο εισάγει τομές, οι οποίες αναβαθμίζουν το σύνολο της δημόσιας λειτουργίας, τομές, οι οποίες εμβαθύνουν την αποτελεσματικότητα του κράτους, αναβαθμίζουν το στελεχιακό δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης και υλοποιούν τον στόχο δεκαετιών για απεγκλωβισμό του κράτους από το γνωστό πελατειακό σύστημα, το οποίο είχαν δημιουργήσει τα κόμματα που σήμερα υποκριτικά συνεχίζουν να κουνάνε το δάχτυλο.

Με το παρόν σχέδιο η αξιολόγηση γίνεται εργαλείο θετικής αναβάθμισης. Η Δημόσια Διοίκηση αποκτά σταθερότητα και τα πιο ικανά στελέχη της προωθούνται μέσω αντικειμενικών μηχανισμών σε επιτελικές θέσεις, θέσεις οι οποίες τα τελευταία σαράντα χρόνια διακυβέρνησης του δικομματισμού, δίνονταν αποκλειστικά και μόνο στους ημετέρους με κομματικά βιογραφικά.

Οι θέσεις διοικήσεων δημοσίων οργανισμών και φορέων κρίσιμων για την κοινωνία, όπως, για παράδειγμα, τα νοσοκομεία, για τα οποία υποτίθεται ότι η σημερινή Αντιπολίτευση κόπτεται, θα στελεχώνονται με διαδικασίες διαφάνειας, τις οποίες ο κάθε πολίτης θα μπορεί να παρακολουθεί, σε αντίθεση με το τι γινόταν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Με το παρόν νομοσχέδιο αφήνουμε για πάντα πίσω τη λογική του μοιράσματος της «κομματικής πίτας». Αξίζει να αναφέρουμε -για να θυμίσουμε σε ορισμένους που σήμερα παριστάνουν τους θεματοφύλακες της διαφάνειας- ότι οι διοικήσεις στις κρίσιμες αυτές δομές δίνονταν σε ανθρώπους πολλές φορές άσχετους με το αντικείμενο της διοίκησης την οποία αναλάμβαναν.

Για να δώσω ένα παράδειγμα, χωρίς, φυσικά, να αναφερθώ σε ονόματα, θα μιλήσω για διοικητές νοσοκομείων που διορίζονταν –άσχετοι, φυσικά, με τον τομέα της διοίκησης- και συστήνονταν ως οικονομολόγοι, ενώ στην πραγματικότητα δραστηριοποιούνταν στον χώρο της διασκέδασης, έχοντας προϋπηρεσία στη  διοίκηση καφετεριών. Το παράδειγμα αυτό φυσικά και δεν είναι τυχαίο. Αφορά συγκεκριμένο πρόσωπο, που διετέλεσε διοικητής μεγάλης δομής Υγείας στο πρόσφατο παρελθόν και το οποίο, δυστυχώς, δεν είναι το μόνο.

Με αυτό το νομοσχέδιο, λοιπόν, η επιλογή των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης θα γίνεται μέσω Μητρώου, στο οποίο θα εντάσσονται οι δημόσιοι λειτουργοί με αντικειμενικά προσόντα και από εκεί θα επιλέγονται οι πιο κατάλληλοι μέσω μιας ανοιχτής και διαφανούς διαδικασίας.

Ταυτόχρονα, εισάγεται ένα δίκαιο και εποικοδομητικό σύστημα αξιολόγησης κατ’ αρχήν των επιτελικών στελεχών και, ταυτόχρονα, ένα σύστημα αξιολόγησης όλων των δημοσίων υπαλλήλων με βασικά χαρακτηριστικά τη δημοκρατική λογοδοσία, αλλά και την προώθηση της συλλογικότητας στο έργο της διοίκησης.

Για την Κυβέρνηση η αξιολόγηση των δομών και του δυναμικού του δημοσίου τομέα δεν είναι μια τιμωρητική διαδικασία, ούτε εισάγεται για να ικανοποιήσει ανομολόγητους πόθους απολύσεων, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Εμείς θέλουμε η αξιολόγηση να αποτελεί κίνητρο για την επαγγελματική ολοκλήρωση των στελεχών του δημόσιου τομέα. Γι’ αυτόν τον λόγο την εντάσσουμε σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα, το οποίο επιβραβεύει την ατομική και συλλογική προσπάθεια. Με αυτές τις διατάξεις, ο δημόσιος λειτουργός θα μπορεί να βλέπει την προσπάθειά του να επιβραβεύεται και να έχει πρόσβαση στις θέσεις ευθύνης, που μέχρι να έρθει η Κυβέρνηση της Αριστεράς μοιράζονταν σε κομματικούς φίλους ή, ακόμα χειρότερα, παραδίδονταν σε νύχια διαπλοκής, οδηγώντας έτσι το κράτος χειροδέσμιο στα μνημόνια.

Μας χωρίζει, λοιπόν, άβυσσος από τις παλιές πολιτικές δυνάμεις στο θέμα του δημοσίου. Και αυτό εκφράζεται με το παρόν νομοσχέδιο. Η δική μας θεώρηση είναι ανθρωποκεντρική. Η δική σας ήταν μέχρι χθες πελατειακή για τους φίλους σας και τιμωρητική για όλους τους υπόλοιπους. Και αφού επί τριάντα πέντε χρόνια απομυζήσατε το κράτος, χρησιμοποιήσατε τη διοίκηση για πολιτικές επιδιώξεις, τα τελευταία πέντε χρόνια προσπαθήσατε να το καταστρέψετε, να το συκοφαντήσετε και να το διαλύσετε. Εμείς, λοιπόν, με σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων, επαναφέραμε την αξιοπρέπεια στο δημόσιο, αλλά και στους λειτουργούς του.

Το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί μία πραγματική μεταρρυθμιστική τομή, παρόμοια της οποίας έχει να σημειωθεί από τη Μεταπολίτευση. Προχωράμε στην αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης με πραγματική μεταρρυθμιστική διάθεση. Με αυτό το νομοσχέδιο συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους, απαλλαγμένο από τις παθογένειες του παρελθόντος, το οποίο θα λειτουργεί έχοντας στο κέντρο του τον άνθρωπο, το ικανό ανθρώπινο δυναμικό του. Και ένα τέτοιο δημόσιο έχει σήμερα ανάγκη και η κοινωνία και η οικονομία. Σας ευχαριστώ.