Δήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη 

Πατριδοκαπηλία με τους σημαιοφόρους, παράδοση άνευ όρων στα ιδιωτικά κολέγια. 

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να χρησιμοποιεί την πατριδοκαπηλία σαν φύλο συκής για να κρύψει την παράδοση της δημόσιας παιδείας στα ιδιωτικά συμφέροντα. Με διάφορες διατάξεις κατακερματισμένες σε νομοσχέδια που συζητούνται αυτή την εβδομάδα, το υπουργείο αφενός ξαναγυρνά πίσω την εκπαίδευση, ομολογεί την ανικανότητά του να διαχειριστεί τα προβλήματα του δημοσίου σχολείου και παραδίδει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στα νύχια των ιδιωτικών κολεγίων. 

Συγκεκριμένα, την ώρα που οι κυβερνώντες θριαμβολογούν για την επαναφορά της σημαίας στα χέρια των “αρίστων” του δημοτικού σχολείου (αντί να σκεφτούν ότι η σημαία είναι ένα σύμβολο για όλους, ένα σύμβολο που στις δύσκολες στιγμές το κουβάλησαν οι πιο ταπεινοί), αναζητούν πιστώσεις για να προσλάβουν αναπληρωτές ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, με τα εκπαιδευτικά κενά να κραυγάζουν. Δυστυχώς, η ακύρωση των 10.000 μόνιμων προσλήψεων οδηγεί σε καθυστερήσεις και τελικά δεν προσφέρει καμία οικονομία για το δημόσιο. 

Με άλλες διατάξεις όμως επιχειρείται μία επικίνδυνη παράδοση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ιδιωτικά συμφέροντα, μέσω της εξίσωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των δημοσίων πανεπιστημίων με τους απόφοιτους των ιδιωτικών κολεγίων. Με τον τρόπο αυτό δεν έχει νόημα κάποιος μαθητής να πασχίσει να περάσει στην νομική ή στο πολυτεχνείο. Μπορεί, αν διαθέτει χρήματα, να πάει σε ένα κολέγιο και να αποκτήσει άδεια άσκησης επαγγέλματος μηχανικού ή δικηγόρου. Κατά τα άλλα ενοχλούνταν η Νέα Δημοκρατία από την ίδρυση των νέων πανεπιστημιακών σχολών που σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς γιατί ήθελε να προωθήσει τα κολέγια…