ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Κένυας με την επίτιμη Πρόξενο της Κένυας στην Αθήνα».

 

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία η συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Κένυας με την επίτιμη Πρόξενο της Κένυας στην Αθήνα κ. Πανταζοπούλου. Από κοινοβουλευτικής πλευράς συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΚΟΦ κ. Παπαδόπουλος Νικόλαος και η Γραμματέας της ΚΟΦ κ. Παναγιώτα Δριτσέλη. Στην συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, ενώ συζητήθηκαν και μια σειρά από ιδέες σχετικά με την ενίσχυση και των κοινοβουλευτικών και των διπλωματικών δεσμών με την Κένυα.

Οι Έλληνες βουλευτές στάθηκαν στην σημασία της ισχυροποίησης των διμερών σχέσεων και ιδιαίτερα σε ότι αφορά το πεδίο της οικονομικής συνεργασίας στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης, στο ζήτημα του τουρισμού και στο θέμα των εμπορικών μεταφορών. Ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν και μια σειρά από δυνατότητες κοινών δράσεων και ευκαιριών, ειδικά σε θέματα εκπαιδευτικής, πολιτιστικής και αθλητικής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης εξετάστηκαν και μια σειρά από πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση των σχέσεων της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Κένυας σχετικά με τον προγραμματισμό ανταλλαγής κοινοβουλευτικών επαφών. Ταυτόχρονα η κ. Πρόξενος απηύθυνε πρόσκληση στα μέλη της ΚΟΦ να επισκεφτούν το Επίτιμο Προξενείο της Κένυας στην Αθήνα την οποία και αποδέχτηκαν οι βουλευτές της ομάδας φιλίας.