Τον Πλάτανο Τρικάλων επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και τους βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη, στα πλαίσια των δράσεων που έχουν αποφασιστεί για ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν την ανάγκη να απαντήσει με επάρκεια η Ευρώπη στο προσφυγικό πρόβλημα, ενώ υπογράμμισαν ότι είναι αδιανόητο στην ανθρωπιστική κρίση του πολέμου της Συρίας, να απαντούν τα ευρωπαϊκά κράτη με φράχτες. Σ´αυτό το σημείο, οι βουλευτές δεν παρέλειψαν να στηλιτεύσουν και τη στάση της ΝΔ αλλά και των τοπικών στελεχών τους, που σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα επιλέγουν να φλερτάρουν με ρατσιστικές αντιλήψεις προσπαθώντας να ενεργοποιήσουν μ´ αυτό τον τρόπο μισαλλόδοξα και συντηρητικά αντανακλαστικά.

Σε σχέση με την οικονομία, παρουσιάστηκε η συνολική πρόταση της κυβέρνησης που έχει στόχο την στήριξη της αγροτικής παραγωγής και περιλαμβάνει μια δέσμη μέτρων προστασίας των αγροτών με έμφαση στους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς. Οι βουλευτές ανέλυσαν τις προτάσεις που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός στο ασφαλιστικό των αγροτών, οι οποίες σε συνδυασμό με τις αλλαγές στο φορολογικό θα οδηγήσουν σε ελαφρύνσεις για το 92% των αγροτικών εισοδημάτων.

Συγκεκριμένα, δόθηκε έμφαση στην κατάρτιση του Μητρώου Αγροτών, την πενταετή μεταβατικότητα του ταμείου ασφάλισης και στην θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 9.500€.

 Σε ό,τι αφορά, τέλος, την διαπραγμάτευση, σημειώθηκε ότι είναι απαραίτητη η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η οποία θα συμβάλει στην σταθεροποίηση της οικονομίας και στην επιστροφή στην ανάπτυξη.

Από της πλευρά τους, οι πολίτες του Πλατάνου έθεσαν καίρια ερωτήματα, ενώ τοποθετήθηκαν εφ’ όλης της ύλης, τονίζοντας ότι ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος για την εξεύρεση λύσεων, στα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την χώρα