ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη της καμπάνιας ευαισθητοποίησης και του έργου του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Τρικκαίων.

Στην καμπάνια ευαισθητοποίησης ενάντια στην έμφυλη βία, του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Τρικκαίων, συμμετείχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη. Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση για τις διαστάσεις του φαινομένου και η κινητοποίηση της κοινωνίας ενάντια σε κάθε μορφής βία. Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Δριτσέλη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τις τρέχουσες δράσεις και για τους σχεδιασμούς του Κέντρου, καθώς και για την ολοκλήρωση της θεματικής εβδομάδας στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχετικά με τα ζητήματα έμφυλων ταυτοτήτων και καταπολέμησης στερεοτύπων. Τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης παρουσίασαν, επίσης, και τις βασικές ανάγκες του Κέντρου, σε ότι αφορά την ανάπτυξη των δυνατοτήτων παρέμβασής του. Συζητήθηκε, τέλος, και η επικείμενη επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων κ. Φωτεινής Κούβελα στο Κέντρο, μέσα στο Φθινόπωρο, με την αφορμή της υπογραφής της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες.
Όπως τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο αγώνας ενάντια σε κάθε μορφής βίας και αποκλεισμού αποτελεί διαρκή στόχο και κάθε κατάκτηση στο συγκεκριμένο πεδίο θα πρέπει να συνοδεύεται από διαρκή κοινωνική εγρήγορση, καθώς ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες κρίσης, θα πρέπει να αποτραπεί κάθε τάση οπισθοδρόμησης από βασικές κοινωνικές κατακτήσεις. Η κυρία Δριτσέλη υπογράμμισε ότι συντάσσεται, με όλες τις δυνάμεις της, στη προσπάθεια ισχυροποίησης του Κέντρου και θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ενίσχυσή του, ιδιαίτερα με την ιδιότητά της ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής.