Δήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη στη “Νέα Σελίδα” για τις εκλογές.

Μία εβδομάδα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου, όλοι μας καλούμαστε να λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις για το συλλογικό και το ατομικό μας μέλλον. Να αποτιμήσουμε την πορεία μας μέχρι σήμερα και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τα επόμενα χρόνια. Έχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί πολλά για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβέρνησης, για τις κρίσιμες αποφάσεις που λάβαμε, για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε. Είμαστε περήφανοι για την προσπάθειά μας στην Ευρώπη. Διεκδικήσαμε όσα οι άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν τόλμησαν ποτέ να ψελλίσουν. Παλέψαμε τίμια και θαρραλέα και οι προσπάθειές μας ήδη αποδίδουν καρπούς.

Το παλιό πολιτικό σύστημα με τις κραυγές του όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε να σκεπάσει ευθύνες των 40 ετών εξουσίας του, κάτω από το χαλί της εξάμηνης αριστερής δικής μας διακυβέρνησης. Οι πολίτες όμως γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον μοναδικό πολιτικό φορέα που διαπραγματεύτηκε, το μοναδικό κόμμα που ακόμα και στους λίγους μήνες διακυβέρνησής του νομοθέτησε θετικά για τους πολίτες. Υλοποιήσαμε την πιο γενναία ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο που έγινε ποτέ στην ιστορία της χώρας. Επαναφέραμε στην εργασία τους πιο αδύναμους, της καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, που τα παλιά κόμματα είχαν πετάξει στο δρόμο. Ψηφίσαμε τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, με τον οποίο επιδοτήθηκε το ενοίκιο, το ρεύμα και οι προμήθειες πρώτης ανάγκης για χιλιάδες φτωχούς συμπολίτες μας. Αποκαταστήσαμε την δημοκρατία στην δημόσια τηλεόραση και εκατομμύρια τηλεθεατές μπορούν σήμερα να παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις μακριά από την υστερική προπαγάνδα των μεγαλοκαναλαρχών.

Όλα αυτά ενόχλησαν το παλιό πολιτικό σύστημα, το οποίο προσπαθεί σήμερα λυσσαλέα να επανέλθει στην εξουσία. Ο πραγματικός του στόχος είναι να διαλύσει αυτές τις προόδους και να μας γυρίζει πίσω. Δεν θα τους αφήσουμε…