ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «Στο πλευρό των δομών πολιτικής προστασίας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων».

 

Πλήρη ενημέρωση για την κινητοποίηση της πολιτικής προστασίας σε περιφερειακό επίπεδο έλαβαν οι τρικαλινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης, συνεπικουρούμενοι από το μέλος της Ν.Ε. Τρικάλων Δημήτρη Πεταράκη. Σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε με τον Αντιπεριφεριάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι βουλευτές έλαβαν πλήρη εικόνα για την κινητοποίηση των αρμοδίων μηχανισμών. Απόλυτος στόχος, όπως τέθηκε και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό δεν είναι άλλος από την προστασία των ανθρωπίνων ζωών. Στο ίδιο πλαίσιο, μέχρι στιγμής έχει προστατευτεί επαρκώς και το ζωικό κεφάλαιο στο Νομό Τρικάλων.

Με δεδομένη την συνέχιση των έντονων καιρικών φαινομένων και σήμερα, ο κρατικός μηχανισμός συνεχίζει να βρίσκεται σε απόλυτη εγρήγορση. Αμέσως μόλις οι βροχοπτώσεις σημειώσουν ύφεση, αναμένεται να κινητοποιηθούν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς ώστε να καταγραφούν οι ζημιές σε περιουσίες, υποδομές και καλλιέργειες και να αποζημιωθούν τάχιστα οι πληγέντες. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά την προσπάθεια και να συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των έκτακτων καταστροφών.