Ανακοίνωση της Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Παναγιώτας Δριτσέλη :

 

Τα Προεδρικά Διατάγματα εφαρμογής του Σχεδίου «Αθηνά» επιβεβαιώνουν ότι ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας είναι αποτέλεσμα πελατειακών ανταλλαγών και δεν στηρίζεται σε κανένα ακαδημαϊκό κριτήριο.

Όπως μεταδίδεται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανάμεσα στα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που εγκρίθηκαν από το 5ο νομοπαρασκευαστικό Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», βρίσκεται και εκείνο που αφορά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο οποίο επιβεβαιώνεται ένα παλαιότερο αίτημα του Συμβουλίου του Ιδρύματος για μετονομασία της υπάρχουσας Σχολής Επιστημών του Ανθρώπου σε «Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών». Στην νέα αυτή Σχολή εντάσσεται και το ανεξάρτητο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, δημιουργώντας έτσι μία πανελλαδική πρωτοτυπία, η οποία δεν στηρίζεται σε καμία ακαδημαϊκή λογική.

Η απόφαση να ενταχθεί ένα Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής σε μία Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, είναι ουσιαστικά το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της κρυφής στόχευσης για αλλαγή της πόλης στην οποία εδρεύει το εν λόγω Τμήμα, καταδεικνύοντας έτσι την λογική πελατειακής ανταλλαγής με την οποία σχεδιάστηκε το Σχέδιο «Αθηνά», ανεξάρτητα από τα εκτρωματικά αποτελέσματα στα οποία μοιραία οδηγεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα συνεχίσει να αποκαλύπτει την εσφαλμένη λογική και στόχευση του σχεδίου «Αθηνά» και τις πελατειακές ανταλλαγές που πυροδοτεί και δεσμεύεται για την επαναχάραξη του Ενιαίου Χάρτη για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την Έρευνα με αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια.